Станимир Русланов с нов медал от голям международен форум

Станимир Русланов не спира да показва своята голяма класа. Преди две седмици извоюва първият медал от Европейски първенства за България в категория мъже. Седмица по-късно една игра не му достигна за класиране в топ 16 на световните серии в Букурещ.
Така голямата мотивация на българският шампион да се установи трайно в европейският елит го доведе до ново уникално постижение. Бронзов медал на силната надпревара в Констанца Румъния. Надпреварата се състоя в рамките на 3 дни (10-12.08.2018 г.) в красивият черноморски град, който успя да събере почти всички големи европейски звезди. Така Русланов за 3-та поредна година успя да стъпи на подиума. По пътя към стълбицата той срази отново редица силни играчи. За да стигне до полуфиналният си мач Снайпериста успя да  направи сензационен обрат срещу Виктор Желински от Полша от 4:8 до 9:8 в края на мача.
В двубоя преди финала силите на нашето момче не достигнаха срещу световният шампион Албин Оушън и срещата завърши 9:2 в полза на австриеца. В последствие Албин спечели и шампионската титла, като срази Марк Бистербош от Холандия с резултат 9:7.

Схема от турнира

Поредният успех на Станимир показва сериозният прогрес на българският професионален билярд. Родните ни спортисти са още по-мотивирани за своето развитие и очакват с нетърпение края на лятната пауза. Само след две седмици календара на Българска Национална Билярд Федерация отново стартира, където родните ни звезди ще се борят за шампион за сезон 2018 година.