Приказката продължава… Станимир Русланов дебютира на световно първенство

На 30 април 1987 г. в града на 100-те войводи се ражда най-успелият и титулуван български билярдист на име Станимир Русланов Димитров. Сливенският снайперист е многократен републикански шампион и притежава рекорните 7 поредни титли Национален Шампион (лидер в годишната ранглиста на България).  Освен установеното му име на златния трон в родината, през последните три години Станимир се превърна в истинско страшилище на Балканите, като спечели 6 медала от различни големи състезания.
Въпреки своя постоянен градеж и добри постижения, уникалният талант никога не бе доволен от себе си. Ледено изражение,  поглед на орел, ръка на художник, свръхсила на духа, гениалността на инстинктите са само малка част от унищожаващият му стил на зеленото сукно, който никога не спря да генерира все по-висок копнеж за нови висини. След  повече от 15 години неистови тренировки прегазили трудностите на некомерсиалните спортове у нас, Русланов се бореше за своите големи мечти да достигне до най-високите нива на европейската и световна елитна билярдна общност.

Една от тях се сбъдна – финал на Европейско първенство през 2018 г. в Холандия!
Исторически първи сребърен медал и драматично загубена титла!
Заслужена първа квота за България на СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО!

Днес родният шампион започва участието си сред топ 64 състезатели на света.
Състезанието ще се проведе в Доха, Катар.
Първата среща на нашето момче е срещу представителя на Германия Джошуа Филър в 12:00 часа
За мнозина специалисти Филър е най-големият талант в света, но за жалост той изтегли късата клечка да се изправи срещу най-силният и непреклонен български характер.
Каквото и да се случи в битката, България вярва, че рано или късно, Станимир може и ще изпълни следващата своя голяма мечта да достигне до Световен финал.

Следете всичко най-интересно от турнира на посочените линкове:
Линк 1: резултати на живо и схема
Линк 2 : 4 телевизионни маси на живо

Късмет Русланов!
Цяла България е с теб!