Иван Кирчев и Давид Енчев са новите републикански шампиони в Лига Б

На 31.03-01.04.2018 г. БНБФ проведе два емоционални и напрегнати турнира в столичните спортни клубове БСД и СТИКС. Състезатели от цялата страна премериха сили в 2-ри и 3-ти кръг на републиканските първенства в Лига Б (аматьори). Борбата за челните позиции даващи възможност за пробив към професионалният елит бе невероятна.

Проследене най-интересното:

Временна Ранглиста
Записи от най-интересните сблъсъци
Галерия от събитиято

Ден 1 – 8-ма топка

В надпреварата се регистрираха 63 състезатели. До финала на турнира достигнаха Иван Кирчев (СК БСД) и Андрей Изранцев. Бургаското торпедо показа  виден прогрес в играта си от усилените си тренировки през последните месеци и загатна за своя голям потенциал. След трудно начало възпитаника на бургаските титани (СК Хот Шот) и софийската школа успя да затвори мача с резултат от 5:2. Бронзовите отличия заслужиха много опитният Боян Сопаджиев от гр. Пловдив и един от големите фаворите Николай Влашев (СК Пловдив).
На Престижните 5-ти позиции се настаниха Ангел Атанасов, Василис Пезис, Георги Чавански (СК БСД) и Цветомир Митов (СК Стикс).
Наградата за най-добре класиран юноша отиде очаквано при шампиона от първият кръг Йоан Саламбашев (СК Пловдив)

Ден 2- 9-та топка

В 3-ти кръг от аматьорският републикански календар се записаха 54 играча. Много драматични и оспорвани срещи завършиха в решаващите фреймове на отделните сблъсъци. Загадката за финалният сблъсък не бе разгадана до самият край, поради изравнените възможности на почти всички състезатели. Шампион на надпреварата този път стана Давид Енчев (СК Корона).
Възпитаникът на русенската школа се пребори с по-опитният Николай Влашев (СК Пловдив).
Резултата от 6:3 не характеризира правилно емоцията и заплетените игри през целият двубой.
В крайна сметка Давид успя да пречупи опонента си и да се поздрави с първо златно отличие в кариерата си. Бронзовите медали останаха двамата водачи в ранглистата Иван Кирчев и Александър Бояджиев (СК БСД).

Златният медал за най-добър юноша отиде отново за динамично развиващата се пловдивска школа и Атанас Димитров, който успя да се справи с куп фаворити в надпреварата.

За пореден път аматьорите в България създадоха едно уникално събитие, изпълнено с много усмивки, колегиалност и толерантност. Етикетът на спорта и нюанса на спортсменството успяха да заредят позитивно цялото българско билярдно общество и да оставят в нетърпение състезателите за нови републикански турнирни приключения.

Екипът на БНБФ благодари на всички състезатели от аматьорския елит за удоволствието от играта и пожелава прекрасни и незабравими празници на всички родни билярдисти!

До нови срещи!