Републиканско Първенство за жени на БНБФ

Николета Николова победи Кристина Златева в незабравим финал на първото Републиканско Първенство за жени на БНБФ

Новата 2018 година започна с едно от най-запомнящите събития в историята на българският билярд. Рекордните 18 жени взеха участие в първият републикански турнир (9-та топка) за 2018 година на новата Българска Национална Билярд Федерация. Освен красота, настроение и много топли нежни усмивки, зрителите на уникалното събитие успяха да се насладят на динамични и оспорвани срещи на високо професионално ниво. Билярдните ентусиастки показаха прекрасни умения на зеленото сукно, колегиалност и спортсменство.

До финала на голямата женска битка достигнаха златното момиче на българският билярд Кристина Златева и свръх талантливата Николета Николова. В смразяващ дъха билярден трилър Ники успя да измъкне мача с резултат 6:4. Играта на двете български надежди бе толкова безупречна, че редица български звезди от мъжкият елит в публиката онемяха от възторг. Дуелът на момичета започна с 3 бързи игри на щека. След още няколко безупречни игри, изпълнени с тактическо надлъгване, се стигна до 4:4. Тогава нервите на Криси не издържаха и тя не успя да реализира лесна деветка. В следващият момент Николова бе безпощадна и заслужено се поздрави с първата си републиканска титла.

Бронзовите отличия останаха за други две красиви и прогресиращи млади състезателки
Ралица Караминкова и Ивана Боянова. Те показаха сериозен прогрес в първият си официален турнир за жени в кариерата си, като досега бяха мерили сили само в аматьорските първенства.

Престижните 5-ти позиции заеха Мария Левова, Десислава Божилова, Катерина Масларска и Мартина Драганова.

На 9-то място се класираха:
Диана Бакалска, Велина Войникова, Дидка Константинова, Ивелина Пенкова, Калина Николова,
Северина Нейкова, Мария Златева, Нели Борисова, Елица Делийска , Даниела Явашева

В интересен и атрактивен турнир на 8-ма топка се включиха всички дами загубили преди четвъртфинала.
От чаровните 10 претендентки златната статуетка грабна Калина Николова, която успя да спечели драматично финала над Елица Делийска.

Българска Национална Билярд Федерация благодари на всички дами за невероятният турнир, който успяха да подарят на цялото българско билярдно общество.