Безапелационен Николай Желев срази юношеската конкуренцията

На 21-22.04.2018 година се проведоха последните два кръга от юношеските републикански първенства. Град Петрич и СК Бо и Бо посрещнаха елитните ни млади таланти за последен квалификационен двубой преди Европейските първенства в Холандия през юли.

РАНГЛИСТА

Заслужено първо място в класирането и шампион за годината стана Николай Желев (СК Хот Шот)  град Бургас игра, след безупречна игра и без допусната загуба в двата дни.
Младото ни острие доказа високият си потенциал и даде надежди за високи върхове  на предстоящите му международни изяви с националният отбор. Заслужено първо място в класирането и шампион за годината.

Стрейт 14+1 (21.04.2018г. - събота)

Ники успя да победи най-постоянната юноша на клуба домакин Даниел Тодоров. Дани показа в турнира невероятен прогрес след усилените си тренировки в южната столица на билярда. До финала той успя да пречупи своите опоненти с много хладнокръвие и добра тактическа подготовка, но във финала допусна няколко непредизвикани грешки в началото на двубоя.
Намиращият се в брилянтна форма Желев бе безпощаден и наказа тези пропуски. Мачът бе  заключен при резултат 75:25.
До бронзовите отличия стигнаха Александър Георгиев (СК БСД) и Александър Димитров (СК Корона).
Престижните 5-ти позиции отидоха при Денис Маздрашки (СК БСД), Мартин Савов (СК БСД),
Филип Дивлев (СК БО и БО), Йоан Саламбашев (СК Пловдив).

9-та топка (22.05.2018г. - неделя)
Във този финал Бургаското торнадо победи Емо Ангелов (СК БСД) 7:4. Емо едно от новите попълнения на столичният клуб, който с всеки следващ турнир показва толкова високите си заложби и прогрес. Той доказа, че среброто му от аматьорското Лонгони далеч не е случайно и развитието му в положителна посока те първа предстои.
Бронзовите отличия взеха Александър Димитров и Филип Дивлев.
До директните елиминации и 5-то място заеха Денис Маздрашки, Александър Георгиев, Йоан Саламбашев, Даниел Тодоров.

Освен много адреналин и динамични двубой в края на оформянето на таблицата, надпреварата ще се запомни най-вече с уникалното поведение на всички деца.
Огромна колегиалност, откровено приятелство, хиляди усмивки и свръх спортсменство озариха залата в малкият град и накараха всички фенове и организатори да са още по-мотивирани за развитията на този толкова интелектуален и логически спорт .

БНБФ благодари на всички млади таланти, които подарахи тази уникални мигове !
Късмет деца!