Страховит Станимир Русланов превзе титлата в старта на А група 2019

След изиграването на няколко кръга републикански първенства  за аматьори, юноши и жени, дойде време и майсторите да грабна своите щеки, за да премерят сили на билярдното сукно.
Домакин на първият кръг от Републиканската ранглиста А група за 2019 година бе град Пловдив и новосъздадения клуб на легендата  Красимир Камешев – клуб Shooters.
Условията предоставени от града на тепетата бяха много добри и успяха да допринесат за поредната емоционална битка в последните два дни на месец март.

Професионалната Лига започна на 30.03 в 10:00 часа. В лудата надпревара на мисъл, тактика, контрол, равновесие и джентълменство се включиха 32-ма състезатели от общо 37 картотекирани в Елита на България. След двудневен драматичен маратон от красиви удари и паметни срещи до финал достигнаха вицешампиона на Европа за 2018 година Станимир Русланов (СК Стикс) и участника с "Уайлд кард" и шампион на  Б група Стелиан Кукучев (СК Стикс). Старозагорското торпедо направи истински фурор след уникални победи на голяма част от топ играчите на А лига. Стели дори успя да победи шампиона на турнира в първия ден, но рутината на Снайпериста си каза думата в края на турнира. Резултата след финалния рак в мача бе 11:7 в полза на по-опитния Станимир. Сливенският талант показа, че загубената национална титла и годишна ранглиста от предходния сезон е в миналото, и е готов за много нови рекорди.
В полуфиналите бяха детронирани Николай Хубавенски (СК БСД) и Николай Желев (СК Хот Шот). Софийското страшилище в стрейта и бургаската млада звезда отпаднаха много драматично, но загатнаха за своите големи амбиции през сезона.

Престижните 5-ти позиции станаха за Денис Маздрашки (СК БСД) и представителите на силния петрички СК Бо и Бо Радослав Милков, Даниел Тодоров и Георги Георгиев.

Интересна информация за турнира може да откриете на следните линкове:

Схема
Записи от ТВ маса
Ранглиста А група
Галерия

БНБФ отправя големи благодарности на всички състезатели за поредния прекрасен турнир, с  който дариха българското билярдно общество. Адмирации и за Красимир Камешев, който години наред не спира да съхранява традициите на спорта в град Пловдив!