Мария Димитрова с нови две републикански титли

Галерия
Ранглиста
Схема 8-ма топка
Схема 9-та топка

На 05-06.01.2019 година започна новият сезон от републикански състезания на БНБФ.
По традиция годината започна с 2 кръга от републиканското първенство за жени.
Красота, грация и професионализъм бяха главните нюанси на любимото събитие за феновете на българския билярд.
Голямата фаворитка за спечелването на надпреварите бе Мария Димитрова (СК Стикс). Тя показа много силна игра във всички компоненти на играта и се поздрави с две златни купи в края на уикенда.

В 1-ви кръг на финал в дисциплина 8-ма топка вицешампионката на Европа срещна една от големите изненади в турнира Велина Войникова. Чаровната старозагорка успя да се промъкне до финала след няколко прекрасни победи над силни опонентки, като Ивана Боянова и Ралица Караминкова. Тя се бори равностойно срещу далеч по-опитната Мария, но не успя да направи пълна сензация и загуби с резултат 5:3. Бронзовите отличия останаха за другата голяма фаворитка от града на липите Ралица Караминкова (клуб БСД) и лъчезарната снукър съдийка Десислава Божилова.

Във втория ден на дисциплината 9-та топка половинката на снайпериста Русланов отново не допусна грешка. След категорични победи над всички свои опонентки, тя заслужи 4-та поредна републиканска титла и се превърна в почти сигурен национален годишен шампион за 2019г.
Този път срещу нея се изправи състезателка с огромен потенциал и амбиция за развитие.
След голямо затишие в последните месеци, Ивана успя да извади добрите си оръжия и да напомни за прекрасните си дебюти в началото на предходния сезон. Въпреки силното си представяне Ивана загуби финала поради липса на шанс и опит с резултат 6:0.
Бронзовите медали останаха силно прогресиращата Велина Войникова и феърплей чаровницата Ралица Караминкова.

Силно впечатление направиха и всички останали момичета, които показаха прекрасна игра и затвърдиха впечатлението на засилващия се женски прогрес в билярда.

БНБФ благодари на всички прекрасни дами, които създадоха поредния прекрасен турнир за българските любители, и им пожелава късмет в следващите два кръга от сезона през март месец!