Даниел Тодоров постигна историческо постижение за българският билярд

На 16-17.03.2019 г. бе организиран първият международен юношески турнир от организацията European Billiard Consil. Домакин на събитието бе един от най-проспериращите клубове в България – СК Бо и Бо, град Петрич. Идеята на ръководството е да създаде традиция в изграждането на подобни формати, в които сили да премерят деца под 17 години от страните в Източна Европа.
Първото издание се превърна в юношески спектакъл на най-добрите школи от България, Полша, Чехия и Словакия.

Родният ни уникален талант Даниел Тодоров успя да се справи с голямата конкуренция и да завоюва първо българско злато от подобен формат. За радост на голямата домакинска аудитория, местния  състезател направи истински фурор след редица големи победи над чуждестранни шампиони. Във драматичен финал той успя да победи, най-добрият играч на най-развитата билярдна страна в Европа (Полша) Оскар Яморски.
Така той се превърна във втора голяма радост на своя треньор Георги Божков, след победата на Георги Георгиев преди броени дни на силния турнир Best of the East.
Невероятна атмосфера, перфектна организация, атрактивни български традиции и много танци озариха модерното съоражение на южният ни град.
Заслужена радост за добрият труд и усърдност на цялото ръководство на клуб Бо и Бо.

Феноменалното представяне на българският отбор бе допълнено от Александър Георгиев и Денис Маздрашки. Състезателите на столичния клуб БСД постигнаха феноменални обрати над двама от полските фаворити в четвъртфиналите. Залужени бронзови медали и полъх на оптимизъм за бъдещите им международни прояви.

Така само за два дни нашите национали завоюваха 3 от възможни 4 медала за нашата родина.

*Видео срещи от всички мачове на родните ни таланти може да откриете ТУК
*Схема от директна елиминация ТУК
* Снимки Тук

Благодарим ви, че ви има деца!
Гордеем се с вас!