Български Билярден Шампионат, 6-ти кръг

Проведе се шести, последен кръг на Български Билярден Шампионат за 2023г.
Първо място спечели Сашко Димитров от гр. Петрич, който се наложи с резултат 7:6 над най-добрия състезател от гр. Бургас – Живко Петков. На 3-тите места останаха ветеранът от гр. Пловдив – Красимир Камешев, който загуби от победителя на турнира в инфарктен полуфинал, отново с резултат 6:7. В другия полуфинал Даниел Тодоров загуби от сребърния медалист – Живко Петков, пак в драматичен полуфинал с резултат 6:7.
На 4-тите места останаха Венци Стоянов, губейки на четвъртфинал от победителя Сашко Димитро с 1:7, Николай Илиев, който в пловдивски четвъртфинал загуби от Красимир Камешев с 5:7, Ангел Атанасов от гр. Гоце Делчев загуби от Даниел Тодоров с 5:7 и юношата от гр.Петрич – Петър Цанев, който загуби от финалиста в турнира – Живко Петков с 1:7.
След края на турнира се проведе и Официално награждаване на състезателите от БНБФ за 2023г.
Бяха наградени всички клубове партньори на БНБФ, както и най-добрите състезатели за 2023г.
За най- добър юноша беше избран Петър Цанев от гр. Петрич.
За най-добър Ветеран – Красимир Камешев от гр.Пловдив.
За най-добър отбор – ВО&Во гр. Петрич.
В Генералното класиране за 2023 г. в Ранклистата на БНБФ бяха наградени първите 5-ма състезатели, както следва:
5-то място – Иван Пръвчев от гр. Бургас
4-то място – Красимир Камешев от гр. Пловдив
3-то място – Венцислав Димитров от гр. Петрич
2-ро място – Живко Петков от гр. Бургас
1-во място – Сашко Димитров от гр. Петрич.
Имаше и специална награда за Председателя на Европейската Билярд Федерация г-н Гре Лендърс за подкрепата и съвместаната работа с БНБФ.
Състезателите бяха наградени от Председателя на БНБФ – Георги Божков, както и от членовете на Управителния съвет на БНБФ. Гост на събитието беше Нина Попова – заместник кмет на Община Петрич. Тя награди 1-вия в Ранклистата на БНБФ за 2023г. и Отбор на годината.

“Очаква ни доста силна 2024 година. Предстоят ни три участия на Европейски първенства – за юноши, за мъже и за ветерани. Предстои и завършване на два проекта , както и още много изненади през 2024г.”,
добави Президентът на „БНБФ“ – Георги Божков.