Български Билярден Шампионат, 3-ти кръг

Един от ветераните на Българския билярд – Мартин Бойчев, спечeли 3-ти кръг от поредицата Български Билярден Шампионат, организиран с подкрепата на Българска Национална Билярд Федерация. На осминафинална фаза победи Иво Боянов с резултат 7 на 3 и съкруши желанието на габровеца, който живее и тренира в Испания,при идването си България да спечели медал от първенството. В четвъртфиналите Мартин победи най-силният състезател на гр. Добрич -Станислав Йорданов, с резултата 7 на 3. В един изненадващ полуфинал, Мартин се наложи със 7 на 3 срещу Стоян Цанев – изненадата в този турнир, от гр. Бургас, който показа много стабилна и постоянна игра в този турнир и затвърди израсването на Бургаската школа, със печелването на бронза. Във финала, Бойчев се изправи срещу много негов добър приятел в лицето на Николай Лазаров, също ветеран от гр,. Варна, който отстъпи на финала с 4 на 8 и остана със сребро. Така Мартин Бойчев показа, че завръща формата си от миналото и още повече увеличава надеждите на България за медал от Европейкото Първенство за ветерани, на което ще се проведе в Словения през месец Октомври, заедно с други двама ветерани от Бългаия – в лицето на Красимир Камешев от гр. Пловдив и Венцислав Димитров от гр. Петрич, които на този турнир и дватама завършиха 9-ти. Водачите в ранглистата – Иван пръвчев и Сашко Димитров, завършиха съотвено на 17-то и 5 -то място и така интригата в крайното класиране става още по-интересна. Турнирите стават все по-интригуващи и трудни за предвиждане, нивото е много изравнено, мачовете много напрегнати и трудни, което ще запази тръпката до посления кръг през месец Декември. Турнира се проведе в новото бижу на гр.Варна – клуб Зеро Зеро, в уникална обстановка и много добре организиран от домакините. Следващият кръг е в гр. Стара Загора на 07/08.10.2023г., като града ще бъде отново домакин на турнир, след близо 10г. отсъствие.